• Menük

Esztergomi programajánló


 ÉG ÉS FÖLD KÖZÖTT

 exkluzív (kaland) túra az esztergomi Bazilika kupolájában

 Ég és föld_kupola restaurálás.jpeg

Hazánk legnagyobb vallási épületének felújítását most egy igazán különleges szemszögből ismerhetjük meg. A kalandtúrán az egyedülálló építészeti munka kulisszatitkaiba nyerünk belátást, ahol először teljes védőfelszerelésben emelkedünk fel egy kiépített lifttel a bazilika oldalán. A közel 80 tonnás állványzatokon végig sétálva megcsodálhatjuk a kézi munkával díszített aranyozott stukkókat, illetve a restaurátorok aprólékos munkáját. A túra csúcspontjakként pedig közel 100 méter magasságból csodálhatjuk meg a lélegzetelállító dunai panorámát.

Ég és föld_ külső.jpeg

 

A program végén a bazilika panorámatermében meleg teával a kezünkben már belülről gyönyörködhetünk az egyedülálló kilátásban. Emellett pedig vezetett túrán körbe sétálhatjuk a bazilika felújításáról szóló kiállítást, amelyet egy időkapszula tesz igazán különlegessé.  

 Ég és föld_ kereszt.jpg

A programot 12 éven felülieknek hirdetjük meg. A részvétel feltétele a munkavédelmi oktatáson elhangzottak betartása.

 

A túrák indulási ideje február 12-től minden szombaton:

10.00., 12.30., 15.00.

 

A túra ára: 8900 Ft/ fő

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KARTTINTSON IDE

 

 

DUNAKANYAR EGYHÁZI KINCSEI
 
2 napos e-bike túra

 

A 2 napos túra során ellátogatunk a térség ismert és kevésbé ismert templomaiba, megismerjük a Gerecse leghíresebb zarándokhelyét és megkóstoljuk a környék nevezetes borait. Mindezt gyönyörű környezetben, színvonalas ellátással és profi idegenvezető kíséretében.

 

Program

 

1.nap 

 

Esztergom – Pilismarót - Szob (rév) – Márianosztra – Nagybörzsöny – Párkány – Esztergom 

 

Találkozó: a szálláson reggel 8:30 órakor. (A 0. napon résztvevőknek bőséges reggelit követően) A biciklik kiosztása, beállítása és az e-bike működésének bemutatása után indulunk mai túránkra (kb 55-60 km). Esztergomot elhagyva Pilismarótig a Duna jobb partján kerekezünk, a 11-es út mentén a pilismaróti révig, hogy komppal átjussunk a Duna túlpartjára (11 km).

 

Szobot elhagyva kb. 8 km-t biciklizünk, enyhe emelkedővel Márianosztráig. Itt felkeressük a Magyarok Nagyasszonya-bazilikát, a Kálvária-kápolnát, és megtekintjük a börtönmúzeumot is ami a témája mellett helytörténeti szempontból is érdekes. Miután a látnivalókkal megismerkedtünk, belefér még egy ebédszünet is. 
Márianosztráról a 13.30-kor induló kisvasúttal megyünk tovább Nagyirtáspusztára, ahonnan az erdei úton ereszkedünk le Nagybörzsönybe.
A település, amely már a 14. századtól bányászfalu volt, több látnivalóval is büszkélkedhet: felkeressük legérdekesebb templomait (köztük a 800 éve folyamatosan működő Árpád-kori Szent István templomot), a vízimalmot és a tájházat. Visszaindulás 16:00 körül Ipolytölgyes irányába indulunk, Letkésnél átlépjük a magyar-szlovák határt, és Párkány érintésével, a Mária Valéria hídon átkelve érkezünk vissza szállásunkra. (kb 20km) 

 

19:00 Némi felfrissülést követően borkóstoló a Prímás Pincében, majd vacsora 

2.nap:

 

Esztergom – Dorog– Csolnok– Péliföldszentkereszt– Mogyorósbánya– Tokod–  Esztergom

 


Egy bőséges reggelit követően, házigazdáinktól elköszönve megkezdjük mai kb 50 km-es túránkat. Ma a várost délnyugati irányban hagyjuk el, Dorog felé. Útközben rövid kitérőt teszünk a Kis-strázsa hegyi kilátóhoz, ahonnan visszatekintünk Esztergomra. Dorogon elhaladunk a Szent Borbála Bányatemplom mellett, amely műemlék, a mai napig a bányászhagyományok őrzője. Megállunk itt egy rövid pihenőre, majd Csolnok felé tovább haladunk. Csolnoktól bányász vidéken haladunk keresztül, több bányász emlékművel is találkozunk utunk során. Sárisápnál észak felé fordulunk, és Annavölgyön át elérjük kirándulásunk célpontját a péliföldszentkereszti zarándokhelyet. Péliföldszentkereszt kegyhelye ősi zarándokhely, mégis, állandó jelenlétet, a hely életébe állandóságot és felvirágzást Don Bosco Szalézi Társasága hozott 1913-ban. A templomhoz később hozzáépített szalézi rendház a kezdetektől fogva otthont adott a különböző rendi szerzeteseknek, 1913-tól pedig az első magyar szaléziaknak lett az otthona. Ennek hangulatát árasztja falaiból, és picit ennek részesei lehetünk itt a köztünk járó szalézi szerzetesek szerető vendéglátása révén. A megannyi értéket és titkot rejtő Péliföldszentkereszt és az Öreg-kő vidéke a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont helyszíne, mely egész évben nyitott kapukkal várja az idelátogatókat. Ennek a helynek különleges kisugárzása, atmoszférája van! Aki belép az épületbe, egy izgalmas utazást tehet a természeti értékek és a teremtésvédelem világában a modern, interaktív kiállítás megtekintése során. Napunk nagyrészét a Rendház, a péliföldszentkereszti templom, illetve a Gerecse Natúrpark kincseinek felfedezésével töltjük. Mogyorósbánya irányában szép tájakon, egy ideig frissen átadott kerékpárúton haladva tekerünk vissza Esztergomba Tát, Tokod és Tokodaltáró érintésével.
A szállásra visszaérkezést követően kb 17:00 órakor zárul a program.

 

A túra ára: 59 990 Ft

 

Fakultatív program péntekre:
Érkezés a szálláshelyre egyénileg 
Búcsú az orgonánktól - az esztergomi Bazilika lélekemelő hangjai - fakultatív program
19:00 vacsora a Prímás Pincében

 

Választható időpontok:
2022.04.23 - 2022.04.24.
2022.05.14 - 2022.05.15.
2022.05.21 - 2022.05.22.

 

PRÍMÁS PINCE


esztergom.jpg  PrímásPince-konyha-ételfotók_20-10-13__01663.jpg PrímásPince_20-05-26__00909.jpg


Aznapi hajójegy felmutatásával a számla végösszegéből 10% kedvezményt biztosítunk!


A jelenlegi Főszékesegyházzal egyidős, közel 3000 négyzetméteres pincerendszer lélegzetelállító építészeti megoldásaival semmilyen szempontból sem „csak” egy étterem. Az esztergomi Bazilika alatt található turisztikai, gasztronómiai és borkulturális központ történelmi falai között a modern gasztronómia szellemében működő étterem mellett a boralagút a Kárpát-medence borvidékeit bemutató kínálattal, a kávézó és cukrászda helyben készült süteményekkel és kávékülönlegességekkel, az ajándékbolt pedig kulináris termékekkel és kézműves ajándéktárgyakkal várja az ide látogatókat.


Az újrakóstolt Kárpát-medence

A különböző tájjellegű konyhai stílusok harmonikus egysége biztosítja az állandó megújulást a konyhánk és személyzetünk számára. Éttermünk sikeresen ötvözni a nemzeti hagyományokat a modern gasztronómiai elemekkel, de a Kárpát- medencei magyarság ételeinek változatosságát és nemzeti jellegét híven megőrzi. Állandó kínálatunk mellet a rendszeresen megújuló szezonális ajánlatok és az egyedi megrendelések alapján megálmodott 6-7 fogásos gálavacsorák teszik igazán változatossá kínálatunkat.


További információért kattintson ide.

 

SZENT ADALBERT ÉTTEREM


Szent Adalbert Központ.jpg  SzentAdalbertKözpont-belső-terek_20-06-30__01496.jpg SzentAdalbertKözpont-belső-terek_20-06-30__01478.jpg

 

Aznapi hajójegy felmutatásával a számla végösszegéből 10% kedvezményt biztosítunk!

 

Az esztergomi Szent Adalbert Étterem a hét minden napján várja vendégeit egy finom ebédre! Friss alapanyagok, házias ízek, gyors és barátságos kiszolgálás, változatos menük, pénztárcabarát árak, családias légkör. A Szent Adalbert Központ étterme önkiszolgáló módon működik, vendégeink kedvükre válogathatnak heti menüajánlataink közül. Nemcsak a hagyományos magyar konyha képviselteti magát éttermünkben, hanem nemzetközi kedvencek is megtalálhatóak ajánlataink közt, több árkategóriában. Nagy hangsúlyt fektetünk a friss, szezonális alapanyagokra. Tágas termeinkben és napfényes, nagy teraszunkon mindenki kellemesen elfogyaszthatja ebédjét, békés, nyugodt környezetben.


További információért kattintson ide.

 

RONDELLA KÁVÉZÓ


Rondella1.jpg  Rondella2.jpg  Rondella3.jpg

 

Aznapi hajójegy felmutatásával a számla végösszegéből 10% kedvezményt biztosítunk!


Tegyen egy sétát a Várhegyen és térjen be egy finom kávéra vagy süteményre hangulatos kávézónkba. Melocco Miklós Szent István megkoronázását ábrázoló monumentális szobra szomszédságában fekvő teraszunkról közvetlen közelről élvezheti az esztergomi Bazilika látványát! Kávézónk szezonálisan működik, az aktuális nyitvatartásról weblapunkon vagy a közösségi médiában tájékozódhat!


További információért kattintson ide.


HOTEL ADALBERT


HotelAdalbert Szent Tamás ház.jpg  Hotel Adalbert.jpg  HotelAdalbert-SzentTamásHáz_20-06-09__01134.jpg
 

Töltsön több napot Szent István városában, szeretettel várjuk hotelünkben!


Az esztergomi Hotel Adalbert*** az aktív pihenők, városlátogatók, üzletemberek és a gyermekes családok kedvence. Mindkét épületünk Esztergom szívében a Bazilika és a Várhegy tövében, a főbb nevezetességek gyűrűjében helyezkedik el. Célunk, hogy felejthetetlenné varázsoljuk vendégeink pihenését és pozitív élményekkel gazdagodjanak Szent István városában.


Miért választanak minket vendégeink?

  • Elhelyezkedés a város szívében, az esztergomi bazilikától pár száz méterre, a történelmi nevezetességek közvetlen közelében
  • Bőséges, gazdag büféreggeli
  • Kamerával megfigyelt, zárt parkoló
  • Gyönyörű díszkert
  • Minden egy helyen: Szent Adalbert Rendezvényközpont és Prímás Pince
  • Ingyenes Wi-Fi
  • Barátságos, segítőkész, több nyelven beszélő személyzet
 

További információért kattintson ide.